Struijk diensten

Sloopwerkzaamheden Claes de Vrieselaan 25 t/m 27 te Rotterdam

U bevindt zich hier: Struijk
Projecten
Sloopwerkzaamheden Claes de Vrieselaan 25 t/m 27 te Rotterdam
terug naar overzicht

Op woensdag 14 februari 2024 is de circulaire ontmanteling van de Claes de Vrieslaan 25 t/m 27 in Rotterdam officieel opgeleverd!

In opdracht van de Gemeente Rotterdam zijn 3 woonblokken handmatig gesloopt. Reden voor deze aanpak is de ontmanteling en afvoer van een vermoedelijke blindganger uit de Tweede Wereldoorlog.  De blindganger is aanwezig op een diepte van 8 meter onder het voormalige pand nr. 27. 

Alle waardevolle en authentieke bouwmaterialen zijn middels een kijkdag verkocht aan omwonenden en geïnteresseerden. De opbrengst hiervan is voor het buurthuis “Het Wijkpaleis” Zo hebben we een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappelijke activiteiten in de wijk.

Ook op dit project hebben we de Verklaring Circulair Sloopproject ontvangen van Normec Certification. 

Bijzondere aan de certificering van dit circulaire sloopproject is dat het voor onze opdrachtgever Gemeente Rotterdam het 1e sloopproject is wat op deze wijze is gecertificeerd!

We hebben gezamenlijk weer mooie ervaringen opgedaan die bij de aanbesteding van volgende projecten meegenomen kunnen worden.

Mooi om te zien dat de Gemeente Rotterdam samenwerkt met partners aan projecten die ervoor zorgen dat de stad groener, duurzamer, schoner en economisch sterker wordt.

De ambitie hierbij is om in 2030 tot 50% minder primaire grondstoffen te gebruiken en in 2050 helemaal circulair te zijn.

Dank voor de mooie samenwerkingEdwin Doedijns, Alex Gellweiler en Kees Reijm!

Foto's