Struijk diensten

Sloopwerk van Imax-theater in Rotterdam 

terug naar overzicht

Sloopwerk van Imax-theater in Rotterdam 

De sloop van het Imax-theater aan de Schiedamsedijk in Rotterdam is gereed. Struijk heeft in samenspraak met Gemeentewerken Rotterdam en Heddes Bouw en Ontwikkeling eerst een zeer uitgebreid plan van aanpak uitgewerkt. Dit was noodzakelijk aangezien de stabiliteit van het pand vanwege eerdere (door derden uitgevoerde) sloopactiviteiten zeer te wensen overliet.

In eerste instantie is er circa 3000 ton betonpuin afgevoerd welke voor het pand lag. Vervolgens is er vanwege de instabiliteit op uitgebreide schaal stabilisatie in het pand aangebracht waarna pas gestart kon worden met de sloop van het restant. Vanwege het werken in een bewoonde omgeving is er door middel van een waternevelkanon zoveel mogelijk stof gereduceerd. Al het puin is via het water in schepen afgevoerd waardoor er geen extra verkeersoverlast in de binnenstad van Rotterdam ontstond. Dit mede vanwege de gelijktijdige afsluiting van de Maastunnel. 

Zeker in het kader van duurzaamheid en het reduceren van CO2 is dit een positieve bijdrage aan het beleid van de Gemeente Rotterdam geweest.

Foto's