Struijk diensten

Sloopwerk Unilever Rotterdam

terug naar overzicht

Sloopwerk Unilever Rotterdam

In opdracht van D&S Process Solutions voert Struijk Sloop- en Grondwerken B.V. de totaalsloop uit van twee ketelhuizen op het terrein van Unilever in Rotterdam.

In het kader van de op het terrein geplande nieuwbouw zullen de bestaande ketelhuizen gesloopt moeten worden om tot een bouwrijpe locatie te komen.

Voor de start van de sloopwerkzaamheden zijn door D&S Process Solutions de kabels en leidingen functievrij gemaakt en zijn er diverse staalconstructies aangebracht t.b.v. te handhaven delen. Vervolgens hebben wij eerst het asbesthoudend materiaal uit het ketelhuis gesaneerd.

Voordat wij met het sloopwerk konden starten, zijn te handhaven kabels en leidingen en de daken van aangrenzende fabrieken op het terrein door ons beschermd.

Voor de totaalsloop wordt een 180 tons rupskraan met manbak ingezet. Vanuit de manbak worden de gemetselde wanden van het ketelhuis handmatig en dus zeer gecontroleerd gesloopt. Het dak van het ketelhuis bestaat uit bimsbeton en is niet beloopbaar. Daarom is besloten om het dak gecontroleerd te slopen. Het afkomende materiaal wordt vervolgens geladen in containers en afgevoerd naar erkende eindverwerkers in de regio.

Het betreft hier een uitdagende klus, waarbij gedurende de uitvoering van het sloopwerk de gehele productie van Unilever ongehinderd door moet blijven gaan. Uiteraard zijn wij blij met het door de opdrachtgever gestelde vertrouwen door ons als aannemer te hebben geselecteerd.

Foto's