Struijk diensten

Sloopwerk Rotterdam Centraal Station

terug naar overzicht

Sloopwerk Rotterdam Centraal Station

Ruim 5 jaar geleden hebben wij de markante entree en de metrohal van Rotterdam Centraal gesloopt. Daarna zijn alle perronkappen in de laatste jaren verwijderd om plaats te maken voor een geheel nieuwe glazen kap van 25.000 m2 welke over het station is gebouwd.

Balancerend slopen

Het slopen was niet alleen technisch een complex werk maar er moest ook rekening gehouden worden met de doorstroming van de treinen en de passagiers. Het was een constant balanceren tussen 100 procent veilig werken en als bouwvakker praktisch uit de voeten kunnen. Het oude en het nieuwe station Rotterdam CS liepen letterlijk door elkaar.

Minimaal geluid- en stofoverlast 

Passagiers en treinen stonden op een steenworp afstand van slopers en bouwers. Geluid- en stofoverlast moesten tot het uiterste beperkt worden en de afvoer van de vrijkomende materialen werden per spoor afgevoerd. Dit zorgde ervoor dat de binnenstad van Rotterdam weinig last had van ons vrachtverkeer en dit droeg tevens bij aan de reductie van CO2. Struijk Sloopwerken heeft aan dit project  een grote bijdrage geleverd en is er trots op dat zij bij zo'n groot en mooi project al haar kwaliteiten heeft kunnen inzetten.

Duurzaam slopen, asbestsaneringen, grondwerken, bodemsaneringen. Kortom, alles is aan bod gekomen.
video Sloop en grondwerk Rotterdam CS
video sloopwerk Metro Rotterdam CS

Foto's