Struijk diensten

Sloopwerk Raadhuis, Krimpen aan den IJssel

terug naar overzicht

Sloopwerk Raadhuis, Krimpen aan den IJssel

In het centrum van Krimpen aan den IJssel heeft Struijk het voormalige Raadhuis gesloopt. In december 2013 is gestart met de sanering van het aanwezig asbest. Vervolgens is gestart met het leegslopen van het gebouw. De sloop is uitgevoerd met diverse machines van Struijk. Zo is een mobiele kraan ingezet, 15 tons rupskranen, midikranen, bobcats en onze 60 tons Komatsu met lange arm heeft de hoogbouw gesloopt. De slooplocatie grenst direct aan winkelcentrum De Crimpenhof en daarom vergt de sloop de nodige extra aandacht in verband met het winkelend publiek.

Flora en fauna

De hoogbouw stond in een vijver welke wij voor de sloop deels gedempt hebben. Vanaf de demping is de hoogbouw op een veilige manier gesloopt. Voorafgaand aan de demping hebben wij een flora en fauna quickscan laten uitvoeren. Bij uitvoering van het project dient namelijk voldoende zorg in acht te worden genomen voor in de natuur levende dieren en hun leefomgeving.

Nieuwbouw

In januari 2014 is de hoofdaannemer gestart met de nieuwbouw op de huidige locatie. In het nieuwe pand vind niet alleen het raadhuis een onderkomen, ook de Rabobank wordt er gehuisvest. De planning is om eind augustus 2014 het gedeelte voor de Rabobank op te leveren en eind oktober 2014 het gedeelte voor de gemeente. 

Foto's