Struijk diensten

Grondwerk Boston en Seattle Rotterdam

U bevindt zich hier: Struijk
Projecten
Grondwerk Boston en Seattle Rotterdam
terug naar overzicht

Grondwerk Boston en Seattle Rotterdam

Boston & Seattle zijn twee nieuwe woontorens die gebouwd worden aan de Otto Reuchlinweg op de Wilhelminapier in Rotterdam. De twee torens met 220 appartementen worden 70 meter hoog. De woontorens krijgen een onderbouw van 5 verdiepingen met een ruimte van ca. 1.500 m2 voor commerciële ruimte voor cultuur, winkels en horeca, parkeerplaatsen voor de bewoners en een tweelaagse, ondergrondse openbare parkeergarage.

Open bouwkuip

De bouwmethode is een open bouwkuip van damwanden met stempels en gordingen. 

Ontgraving in meerdere slagen

Voor het ontgraven van de 1e laag binnen de bouwkuip is gebruik gemaakt van een 35 tons hydraulische kraan. De ontgraving van de 1e slag is nodig voor het aanbrengen van de prefab betonpalen en het 1e stempelraam en derhalve waren er nog geen stempels in de ontgraving aanwezig tijdens het ontgraven van de 1e slag.

Na het aanbrengen van het 1e stempelraam en gordingen zal de 2e slag ontgraven kunnen worden. Een 54 tons kraan (long reach) zal zich ditmaal opstellen op een te maken werkweg in het midden van de bouwkuip. De ontgraving zal tot circa 1,50m – NAP geschieden zodat het 2e niveau stempels en gordingen kan worden aangebracht.

De 3e ontgravingslag is onder het 2e aangebrachte stempelraam vanaf de zijkant van de bouwkuip. De 3e ontgravingsslag zal tot 20 cm onder de onderkant betonnen werkvloer worden ontgraven (3,54 – NAP). Naast de bouwkuip komt een 54 tons kraan (long reach) te staan die de beschikking heeft over een 15,5 meter lange giek i.v.m. de diepte van de bouwkuip. Daarnaast kan de giek verlengt worden met buis van circa 10,5 meter. De knijper heeft een inhoud van circa 2 m3. 

Foto's