Struijk diensten

Veiligheid in Aanbesteding (ViA) en de Safety Culture Ladder

U bevindt zich hier: Struijk
Nieuws
Veiligheid in Aanbesteding (ViA) en de Safety Culture Ladder
terug naar overzicht

Veiligheid in Aanbesteding (ViA)
Vanaf 1 januari 2022 nemen opdrachtgevers die de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) hebben ondertekend veiligheidsbewustzijn als verplichting op in aanbestedingen en contracten. We noemen deze gezamenlijke afspraak: Veiligheid in Aanbesteding (ViA). Opdrachtgevers hanteren de zogenoemde NEN Veiligheidsladder (Safety Culture Ladder) om het veiligheidsbewustzijn van organisaties meetbaar, inzichtelijk en vergelijkbaar te maken. 

Veiligheidsladder
De Veiligheidsladder (Safety Culture Ladder) stimuleert het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen. Het doel is het terugdringen van het aantal onveilige situaties met minder incidenten (verzuim, schades) tot gevolg. De Veiligheidsladder biedt kaders voor veilig werken voor bedrijven die in diverse sectoren werkzaam zijn. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen opdrachtgevers, opdrachtnemers of leveranciers.

Verklaring
NCI heeft een verklaring afgegeven dat door Struijk Sloop- en Grondwerken Nederland B.V. en Struijk Milieu B.V. de vereiste stappen, zoals beschreven in het handboek van de SCL zijn uitgevoerd voor het product Approved Self Assessment van de Safety Culture Ladder, beheerd door NEN.

De verklaring is hier in te zien en is vermeld op www.safetycultureladder.com