Struijk diensten

Nieuwe PID meter voor bodemsaneringen

U bevindt zich hier: Struijk
Nieuws
Nieuwe PID meter voor bodemsaneringen
terug naar overzicht

Onlangs hebben wij een nieuwe gasdetector aangeschaft. Het is de MultiRAE Lite welke door ons zal worden ingezet tijdens bodemsaneringen. De gasdetector dient voor het meten van zuurstof (O2), Explosiegevaar (LEL), koolmonoxide (CO), waterstofsulfide (H2S) en Vluchtige Organische Componenten (VOC ‘s) doormiddel van een 10,6 eV PID lamp.

ATEX gekeurd

De gasdetector heeft het grootste LCD display in zijn klasse met achtergrondverlichting en automatische schermrotatiefunctie. Daarnaast kan de gasdetector continu dataloggen (6 maanden voor 5 sensoren, 24x7 met een interval van 1 minuut) en kan de gasdetecotr een alarm geven op 3 manieren: trilalarm, visueel alarm (heldere LED’s), akoestisch alarm (95 dB) + indicatie op het scherm van de alarmtoestanden. Ook is het toestel ATEX gekeurd (explosieveilig).

Bodemsaneringen

De gasdetector zal door onze eigen DLP (Deskundig Leidinggevende Projecten) worden gebruikt tijdens de uitvoering van bodemsaneringen. Struijk is in het bezit van protocol 7001 (landbodemsaneringen). Ons certificaat is opgenomen in het overzicht van erkende bodemintermediars op de website van Bodem+.